Jag x 18

IMG_2535.jpg

Jag såg → en sån himla fin tavla på AB Småland idag. 
Jag tror → minsann att det är dags att packa klart BB-väskan. 
Jag lyssnar → på mitt favoritalbum.
Jag vill → rensa förrådet innan bebis kommer.
Jag borde → inte tycka att rensa förrådet är en viktig grej. 
Jag hoppas → att bebis och katt kommer att bli bästa vänner. 
Jag gör → som min kropp säger. 
Jag får inte → lägga så mycket press på mig själv hela tiden. 
Jag kan inte → sova om nätterna denna vecka. 
Jag skulle vilja → köpa en fin bukett blommor. 
Jag gillar inte → att flyta omkring utan sammanhang. 
Jag har inte → många dagar kvar som gravid nu. 
Jag slutar → inte tänka på dig som ligger i min livmoder. 
Jag behöver → smälta att jag har så fina vänner och familj omkring mig. 
Jag måste inte → göra ett enda dugg just nu. 
Jag önskar → att hösten kommer på riktigt snart. 
Jag har → precis ätit pizza. 
Jag är höggravid och redo att träffa bebis nu. 

Annons

Jag blev gravid och slutade blogga.

Processed with VSCO with m5 preset

Mitt senaste inlägg är daterat den 30 januari, döpt till en förhandsvisning av våren. Jag visste det nog inte då men det var då allt började, eller slutade (här). Jag blev gravid och slutade blogga. Livet tog över, livet i min mage. Efter den dagen så skrev jag ner små hemliga anteckningar varje vecka i mobilens anteckningsfunktion. Jag ville minnas denna tiden för jag visste att när (om) jag börjar må bättre igen så skulle jag förmodligen förtränga allt. Så här kommer en sammanfattning över min graviditet.

Vecka 6 ➝ Vecka 20.
Gravid vecka 6. Laddar ner gravidapp. Raderar gravidapp. Rädd för att hoppas. Mår mer och mer illa. Börjar gråta i duschen. Får kramar av J. Han blir blöt. Tiden går långsamt. Gråter hos barnmorskan på cellprovtagning. Gråter på jobbet. Berättar för min syster. Äter inget. Skriver en lista över mat jag lyckats få i mig vs mat jag kräks av. Trött. Trött. Trött. Avbokar klipptid. Sjukskriver mig. Får influensan. Avbokar klipptid. Alla symptom försvinner. Blir rädd. Orkar inte stå upp. Första ultraljudet. Får maginfluensa mitt i. Mår bättre. Åker till Skottland. Äter piller mot illamående. Vågar hoppas. Köper små grejer. Berättar för alla. Illamåendet försvinner helt. Spöktiden är här. Blir besviken. Känns overkligt. Vill ha tillbaka uppenbar verklighet. Halsbränna. Andra ultraljudet. Bebisen mår bra. Jag mår bra. Kollar på filmen över bebisens bultande hjärta om och om igen. Gravid vecka 20. ♡

En förhandsvisning av våren.

DSC01047

I lördags var jag inbjuden som fotograf på ett makalöst fint frukostevent. Platsen för eventet måste varit noga genomtänkt för det var nämligen beläget på ett av Malmös mest instagramvänliga hotell, MJ’s.

DSC01213

Bakom eventet stod inga andra än dessa fantastiska brudar, clara och zandra som driver Lilla Vardag. Tillsammans med Heja Livet hade de bjudit in 50 stycken skånetjejer för att i sällskap med varandra glömma bort den gråa januaridimman för en stund.

DSC00991

På plats var även Madeleine som driver företaget Blomsterfolk. Hon var där i uppdrag om att binda vårliga buketter till oss alla. Så himla fint att få med sig en förhandsvisning av våren hem.

DSC01031DSC01051

Frukosten var såklart lika fin som den var god.

DSC01089DSC01074DSC01136

Det är så grymt att få ta del och se sånna här initativ i sin egna stad, att Malmö kommer ikapp nu och att staden på grund av just det här visar upp sina allra bästa sidor. Just precis så här får gärna varje lördag börja. TACK!

SparaSpara

Små fina saker.

Processed with VSCO with a6 preset
Processed with VSCO with a6 preset
Processed with VSCO with a6 preset

Hej, hur är det med er? Här är allt fint. Det nya året har medvetet börjat sakta. Jag har valt att fylla de första dagarna med små fina saker som jag under tvåtusensjutton kände glömdes bort. En sak av dessa var att gå på loppis och oj vad jag har saknat det. Denna gång hittade jag dessutom så mycket fint. ↑↑ Rutiga glas om två, ett sockerkar, en skål, en sax och en solig bok med fin typografi.

Vad fyller ni de första dagarna av tvåtusenarton med?

SparaSpara

Vad ni gillade 2017.

Låt oss kika på vilka bilder ni gillade mest på min Instagram under tvåtusensjutton.

Skärmavbild 2017-12-13 kl. 22.30.26

Den mest gillade bilden blev denna från magiska Tivoli. Tillammans med er som delade den så fick den 16452 personer att göra det tomma hjärtat rött. Överväldigad!

Skärmavbild 2017-12-13 kl. 22.30.54

Bilden på mig och mileon tyckte ni var göllig.

Skärmavbild 2017-12-13 kl. 22.31.15

När alla löv i Rörsjöstaden förvandlades till guld gillade ni och kommenterade för fulla muggar, tack för det.

Skärmavbild 2017-12-13 kl. 22.31.31

Bilder från Köpenhamn blev poppis.

Skärmavbild 2017-12-13 kl. 22.31.55

Mitt yviga hår en stormig dag räckte för att hamna på topp fem.

Skärmavbild 2017-12-13 kl. 22.32.14

Var osäker när jag skulle posta denna men det slutade ju bra ändå.

Skärmavbild 2017-12-13 kl. 22.32.33

Kickoff på Ven bjöd på ljuva utsikter och 318 hjärtan.

Skärmavbild 2017-12-13 kl. 22.33.09

✿ Börja ana temat på bilder som får flest likes. ✿

Skärmavbild 2017-12-13 kl. 22.33.33

Efter en photoshoot på detta hotell kammade denna bild hem 290 hjärtan.

Skärmavbild 2017-12-13 kl. 22.27.26

Och här har ni alla nio samlade tillsammans. Stort tack för att ni fortsätter att lämna hjärtan, kommentarer och kärlek. Jag gillar er!

SparaSpara

Bloggen min förändras.

cropped-weusedotodance_header2-01-01.pngWeusedtodance_profile

För att uppmuntra mig själv till att börja blogga mer så kände jag att bloggens utseende också behövde uppdateras. Därav gav jag den ett litet lyft med en ny header (kallas det ens så fortfarande? / tidig bloggare), profilbild och favicon. Färgerna är såklart hämtade från min favoritbild med mig och mileon.

Hoppas ni gillar det!

Ett besök vid Saltimporten.

Processed with VSCO with m5 preset

Vid Saltimporten ligger där en alldeles särskild blomsterbutik. Anna Gouteva blomsterdekoratör. Jag älskar ju att besöka sådana här butiker och drömmer om en stor bukett med blandade blommor (en bara minns namnet på två utav) varje helg.

Processed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with a6 preset

Just nu är det såklart fullt fokus på jul med klädda granar och julrosor runt om i hela butiken.

Processed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with a6 preset

Och förutom blommor finns där hyllor fyllda med vaser, ljusstakar och andra dekorationer i glas som en såklart vill att sina blommor ska omges av.

Processed with VSCO with m3 preset

Visst att det ligger lite bortom all civilisation kan en tycka men Saltimporten är så bra och besöker en Anna Gouteva så kan en ju samtidigt passa på att äta en bit mat vid ett av Malmös bästa lunchställe. Det ligger nämligen i samma hus!

Det var ett tag sedan…

…har varit en stående rubrik på senaste och kanske borde jag inte ytterligare en gång upplysa er om hur sällan jag skriver här, det har ni nog redan listat ut. Men vad gör jag då, när jag inte skriver här? Låt oss se:

Processed with VSCO with a6 preset

Fyller år. I oktober blev jag tjugosju och hade mitt livs bästa födelsedag vill jag tro. Jag älskar att fylla år och det är jag inte sen med att meddela alla i min närhet. Av min älskade syster fick jag för övrigt denna blåsa från MQ, lyrisk!

Processed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with b1 preset

Hänger med vänner. I oktober åkte jag över bron tillsammans med Lilla Vardag och Matilda för att besöka Instagramvänliga platser, fånga fantastiskt ljus på bild och äta maaaat.

Processed with VSCO with a6 presetIMG_1362Processed with VSCO with m5 preset

Jobbar. Fotograf, kreatör och designer jobbar jag på heltid som, på ett företag som arbetar med att skapa content till sociala medier. Frilansar gör jag även med företag jag inte kan tacka nej till pga så mycket bra och roliga saker att tacka ja till. Snart måste jag visa er mitt senaste jobb, hint hint det handlar om mens!

Processed with VSCO with f3 preset

Instagrammar. Under samma namn hänger jag på Instagram, ibland händer det att jag får så här roliga samarbeten där. Lycka!

Processed with VSCO with a6 preset

Köper grejer. Till exempel ett par nya skor med tillhörande prickiga strumpbyxor.

Processed with VSCO with f3 preset

Tar igen mig. I denna favorithörna mer exakt, där sitter jag just precis NU! ♡

Vad gör ni?

SparaSpara

Menskoppen.

Detta inlägg är ett reklamsamarbete med flowcup och innehåller länkar.*

Processed with VSCO with a4 presetProcessed with VSCO with a4 presetProcessed with VSCO with a4 preset

Systrar och livmoderbärare där ute, har ni testat menskoppen ännu? Denna smidiga lilla kopp har revolutionerat mensen trots att den funnits lika länge som tampongen. Jag spenderade hela mitt examensarbete åt denna lilla kopp så när flowcup frågade om jag ville göra ett samarbete med dom var jag snabb på att ropa JA. Det fina med just deras menskopp är att för varje köp doneras en kopp till en behövande i södra Afrika. För säkra mensskydd måste bli en rättighet för precis alla, viktigt!

 

* Detta inlägg är ett reklamsamarbete och innehåller länkar men det har inte påverkat mina personliga åsikter om produkten.